Hitta information om Gotlandsruss

Är man intresserad av information om Gotlandsruss, så finns det en del sidor på nätet som kan ge information. Den största sidan är nog Svenska Russavelsföreningens hemsida om Gotlandsruss. Där kan man hitta information om bl a avel och utställning, men det finns även ett annonstorg och lite annat smått och gott. På avelssidan kan man få information om hingstar och ston som är riksstambokförda under 2009. Informationen består av namn och stamboksnummer, färg, födelseår, far, mor och morfar. Under utställnigsfliken finns bilder från utställningar. Det finns även en del flikar som man kan klicka vidare på: Hingstar, Ston, Förvärvning spris, Fölbidrag, Regler och blanketter och Resultat.

Under fliken hingstar finns bl a information om:

  • avelsvärdering av avelshingstar från 2010.
  • info inför införandet av deltagarbidrag för godkända russhingstar som deltager i 3-årstestet eller kvalitetsbedömning.
  • olika blanketter
  • betäckningsstatistik
  • förklaring till olika kvalitetsklasser

Det finns mycket information på denna sida. Jag har bara kort beskrivit vad som finns under några flikar för att visa att det finns en hel del att titta på.

En annan hemsida om Gotlandsruss är Ripadalsstuteri.se. Det är en ny sida som är under uppbyggnad och innehåller ännu inte så mycket information men den kanske är värd ett besök ändå. Ripadals stuteri ägs och drivs av Per Nilsson sedan starten för många år sedan. På sidan finns nu en lista över Gotlandsruss till salu, vilken innehåller alla hästar Per nu ska sälja eftersom han ska dra ner på verksamheten.

Detta inlägg publicerades i Gotlandsruss, Gotlandsruss till salu, hästar, Per Nilsson, Ripadals stuteri, stuteri och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar